The bike.

inspiration

Jag blev av med en cykel. Eftersom vår bil gick sönder och hamnade på verkstad i Växjö nödgades jag illkvickt göra rockad och cykla till jobbet förra veckan. Cykeln, som jag lånade var allmänt trasig och utan fungerande lås. Inte heller hittade jag nåt annat lås jag kunde använda. Så jag cyklade ändå. Och dagarna gick, bilen blev inte lagad i ett huj. Kvällarna var bokade med grillgäster och grannfester.

Så någon tog givetvis min mammas cykel. Och visst var det alldeles dumdristigt att inte ha ett fungerande lås på cykeln. Visst blev jag upprörd. Men mest var jag rädd att min superkorrekta mamma skulle bli arg på mig. Det blev hon inte, hon sa bara, att det här, det är bara världsliga saker.

Sedan mindes jag, när hon fick cykeln av pappa, för så längesedan. Hur han fyllde hela cykelkorgen med vilda blommor till henne. Och hur solen lyste när hon cyklade runt i den gröna lummigheten  med den kolossala buketten i korgen. Och inte kunde väl denna cykels historia sluta på detta vis?

Det gjorde den inte. Jag polisanmälde händelsen. I måndags, när jag tvättade fönstren här hemma ringde Polisen.

– Har du blivit av med en cykel?

Jag sa att det hade jag, men att det inte var min och att jag anmält detta.

– Jo, svarade mannen som ringde, din pappa har gjort en alldeles särskild stöldskyddsmärkning. Din anmälan är inte tillgänglig för mig än men din pappa har registrerat ditt telefonnummer.

Så otroligt märkligt att de ringde mig direkt? Så fantastiskt magiskt att jag idag kunde åka direkt till polisstationen och hämta cykeln, den stod inte inte ens med de andra upphittade cyklarna, utan direkt bakom Upphittat-disken. Vi körde den direkt till den service, som jag egentligen skulle ha gjort innan jag fick låna den till jobbet.

Och jag skall erkänna att jag har varit helt kreativt blockerad ett tag. Som att min fantasi gått och dött. Men som i ett trollslag har denna händelse låst upp något. Utan att förminska möjligheten att kunna cykla till jobbet: En cykel (eller vilken materiell pryl som helst) spelar kanske ingen roll egentligen. I ett sammanhang kan den ha stor betydelse i alla fall. Så tack för att jag fick lov att låsas upp när jag slarvat med att låsa. Hoppas du som tog cykeln får en egen fin cykel en dag om du inte redan har det. Och ett lyckligt liv.

Publicerad av Ewas 1000 tavlor

Konstnär

Delta i diskussionen

2 kommentarer

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: