329. En julsaga

Nu tänkte jag att jag skulle berätta om en julhändelse från min barndom. Dus är nio år nu, precis som jag var då och kanske är det därför jag kommit att tänka på det under alla julklappsinköp.

Då, för så länge sedan, brann min familjs hus. Det var en olycka, vi var inte hemma men vi hade lika gärna kunnat legat och sovit hela bunten när det hände. Och det är man ju innerligt glad att man inte gjorde. Nåväl, varför jag berättar om detta är för att förklara lite om min pappas tankegångar när han sedan gjorde som han gjorde i min lilla julanekdot. Vi hade alltså i princip ingenting kvar, och vi skulle bo länge, länge hos min farmor, medan man byggde upp vårt hus igen. Men så den fjortonde december fick vi flytta in. Och så, i en hast var det dags att fira jul också.

Pappa och jag åkte in till stan och gick in i Stora Leksaksaffären.

– Ja du Ewa, nu får du peka på vad du önskar dig, sa han.

Och ni kan ju tänka er att jag pekade. Och pekade. Och pekade. Inte för att jag var ett armt barn utan leksaker utan för att jag var en västvärldsunge i en stor leksaksaffär. Pappa gick tyst jämte mig när vi gick mellan hyllorna. Och sedan åkte vi hem.

En vecka senare eller nåt var det julafton. Tomten kom och jag blev sittande i en drös med julklappar. Och när jag öppnade dem, en efter en föll mitt hjärta längre och längre in i mig. För jag hade fått allt jag önskat mig. Allt. Min lillebror var det likadant med. Inte en enda sak vi önskat hade pappa valt bort att köpa.

Och när min pappa kom och frågade om vi var riktigt glada nu, då hade jag nästan svårt att andas, av allt överflöd jag fått bara av att peka, utan vidare eftertanke eller funderingar.

Eftersom min pappa är världens snällaste pappa så sa jag att jag var jätteglad, och såklart var jag ju det också.

Men jag är sedan dess väldigt noga med att inte peka på saker jag vill ha om jag inte är helt säker, jag analyserar och funderar vad jag vill, vad jag verkligen, verkligen vill.

Publicerad av Ewas 1000 tavlor

Konstnär

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: